Bimedical

Over ons

De Waterraaf is opgericht door Zaanse ondernemer Simon Douw en chefkok Sylvester van Westrop. Toen we ons team vroegen wat zij het belangrijkste vonden in hun werk, antwoordden ze: dat het voelt als familie. En dat is waarnaar we proberen te leven, met elkaar, maar zeker ook met onze gasten.

Wat ons verbindt is dat we levensgenieters zijn: we houden van het goede leven. Voor ons betekent dat dat we altijd op zoek zijn naar de lekkerste ingrediĆ«nten, vaak uit de buurt, en die ambachtelijk verwerken. We sluiten ook deals – en daarna vaak: vriendschappen – met bijzondere makers uit de omgeving. We brouwen met verschillende brouwers ons eigen bier, waaronder ons Ravenwater.

We vinden het leuk om tradities hoog te houden, zoals ambachtelijke wildbereidingen en het vieren van de Zaanse feestdag Pinkster Drie. Maar we houden ons ook bezig met de toekomst, door gretig gebruik te maken van biologische, lokale producten en de volwaardige rol van vegan gerechten op onze kaart.

De Waterraaf is onze hang-out in Jachthaven Nauerna, maar we zijn op meer plekken actief. Zo rijden we ook door de Zaanstreek op de Jongwijs soepfiets en hebben we in Westzaan een restaurant, boutique hotel, versbakkerij en picknicktuin geopend. Zie meer op Jongwijs.nl