Bimedical

Events

25 AUGUSTUS

WEDNESDAY BEER BASH: DE WATERRAAF x ELIAN BLAES 

Bierproeverij aan de buitenbar | 3 gangen comfort food x 3 verrukkelijke bieren | 32,50 p.p. incl. bieren | Inloop 17:30, aanvang 18:00. | Fingers crossed voor mooi weer!

Beer Bash: Elian Blaes x De Waterraaf

We laten het staartje van de zomer toch niet zomaar uitgaan? De Wednesday Beer Bash is een gezellige, relaxte bierproeverij met (streek-)bieren die je geproefd moét hebben. Gekoppeld aan knettersmaakvolle comfort food uit onze buitenkeuken en BBQ. Op het Waterraaf haventerras aan het water. Roar!

Woensdag 25 augustus trappen we af met Elian Blaes en zijn bieren. De brouwsels van Blaes zijn gebaseerd op klassieke bieren & Zaanse gezelligheid en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot: opdat bier alleen mout, hop, water en gist bevat. Lekker dus én puur! Deze avonden schenkt hij jullie zijn strogele, moutige ‘Blaes Gold’ én zijn tripel ‘Blaes 777’, met Belgisch abdijgist, Duitse mouten en Sloveens hopsoorten. 

Chefkok Syl serveert er hooigerookte knolselderij bij en ambachtelijk brood met huisgemaakte worst van wilde eend, crumble van geroosterde uitjes, zoetzure rode kool en gefermenteerde knoflookmayo. Als dessert eet je krankzinnig goeie kaas, die lekker rijmt bij het biertje. 

Klinkt ingewikkeld? Is het niet hoor. Reserveer lekker je plekje: Alles Komt Goed.

(Tenzij het echt heel slecht weer wordt: dan nemen we contact met je op voor verzetten of verplaatsen naar binnen)

1, 2, 3 SEPTEMBER

DE VOORPROEVERS

Zin om je te laten verrassen door nieuwe smaken van het seizoen? Tijdens ‘De Voorproevers’ verrast Chef Syl je met een bijzonder drie gangen diner van onze gloedjenieuwe kaart. Welke bijzondere ingrediënten uit de streek heeft hij dit keer gekozen? Welke smaken komen dit seizoen het best tot hun recht? Vooraf geef je op of je vega(n) of vis/vlees wilt. Op de avond zelf laat je je verrassen door de smaken, texturen en verhalen over wat voor lekkers er nu vers genoten kan worden. Als je wilt drink je er een arrangement van wijnen en (lokale) bieren bij die passen bij de gerechten. En dat voor een best fijn proevig prijsje: 32,50 voor drie gangen, excl. dranken. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je de seizoenen in de Zaanstreek voorbij ziet trekken 🙂

11 september

JONGWIJS RUITJESDAG

Ken je De Waterraaf’s oudere zus Jongwijs al? In Westzaan mogen we een fantastisch Rijksmonument uit de zeventiende eeuw omtoveren tot restaurant, versbakkerij, B&B en picknicktuin. En op 11 september vieren we de allereerste Ruitjesdag! We organiseren dan vanuit Jongwijs culinaire wandelingen en SUP-tochten door Westzaan e.o., geven gasten een uniek kijkje achter de schermen bij de restauratie en houden het allereerste Jongwijs diner. Enne.. natuurlijk gaan de wandeltochten ook langs De Waterraaf 🙂

6, 7, 8 OKTOBER

DE VOORPROEVERS

Zin om je te laten verrassen door nieuwe smaken van het seizoen? Tijdens ‘De Voorproevers’ verrast Chef Syl je met een bijzonder drie gangen diner van onze gloedjenieuwe kaart. Welke bijzondere ingrediënten uit de streek heeft hij dit keer gekozen? Welke smaken komen dit seizoen het best tot hun recht? Vooraf geef je op of je vega(n) of vis/vlees wilt. Op de avond zelf laat je je verrassen door de smaken, texturen en verhalen over wat voor lekkers er nu vers genoten kan worden. Als je wilt drink je er een arrangement van wijnen en (lokale) bieren bij die passen bij de gerechten. En dat voor een best fijn proevig prijsje: 32,50 voor drie gangen, excl. dranken. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je de seizoenen in de Zaanstreek voorbij ziet trekken 🙂

3, 4, 5 NOVEMBER

DE VOORPROEVERS

Zin om je te laten verrassen door nieuwe smaken van het seizoen? Tijdens ‘De Voorproevers’ verrast Chef Syl je met een bijzonder drie gangen diner van onze gloedjenieuwe kaart. Welke bijzondere ingrediënten uit de streek heeft hij dit keer gekozen? Welke smaken komen dit seizoen het best tot hun recht? Vooraf geef je op of je vega(n) of vis/vlees wilt. Op de avond zelf laat je je verrassen door de smaken, texturen en verhalen over wat voor lekkers er nu vers genoten kan worden. Als je wilt drink je er een arrangement van wijnen en (lokale) bieren bij die passen bij de gerechten. En dat voor een best fijn proevig prijsje: 32,50 voor drie gangen, excl. dranken. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je de seizoenen in de Zaanstreek voorbij ziet trekken 🙂

1, 2, 3 DECEMBER

DE VOORPROEVERS

Zin om je te laten verrassen door nieuwe smaken van het seizoen? Tijdens ‘De Voorproevers’ verrast Chef Syl je met een bijzonder drie gangen diner van onze gloedjenieuwe kaart. Welke bijzondere ingrediënten uit de streek heeft hij dit keer gekozen? Welke smaken komen dit seizoen het best tot hun recht? Vooraf geef je op of je vega(n) of vis/vlees wilt. Op de avond zelf laat je je verrassen door de smaken, texturen en verhalen over wat voor lekkers er nu vers genoten kan worden. Als je wilt drink je er een arrangement van wijnen en (lokale) bieren bij die passen bij de gerechten. En dat voor een best fijn proevig prijsje: 32,50 voor drie gangen, excl. dranken. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je de seizoenen in de Zaanstreek voorbij ziet trekken 🙂