Bimedical

Events

18 MEI 18:30

VEGANFEST: DE WATERRAAF x ZUIVERE KOFFIE

We vieren graag elke maand een vegan smakenfeestje

Onze vriendschap met Zuivere Koffie is namelijk lang en diep. We houden van die rijke, prikkelende smaak van hun kwaliteitskoffie en alle geweldige tradities en gezelligheid die koffie met zich meebrengt. En we houden van hun hart: Zuivere Koffie is het eerste koffiemerk ter wereld waarbij koffie in de gevangenis gebrand wordt en (ex-) gedetineerden een kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Om dit te vieren, bereiden chef Syl en Sepp een uniek vegan drie gangen diner met gerechten waarin zij – soms heel subtiel, soms stevig – Zuivere koffie hebben verwerkt. Ben je benieuwd? Of hou je gewoon veel van koffie? Reserveer dan nu je plekje! Kosten voor het drie gangen diner zijn 37,50 (excl. dranken).

25 MEI 18:30

SAENFEST: DE WATERRAAF x ZUIVERE KOFFIE

Ben je een echte koffieliefhebber? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar bijzondere smaken? Kom dan naar dit unieke drie-gangen-diner o.b.v. koffie!

Onze vriendschap met Zuivere Koffie is lang en diep. We houden van die rijke, prikkelende smaak van hun kwaliteitskoffie en alle geweldige tradities en gezelligheid die koffie met zich meebrengt. En we houden van hun hart: het Zaanse Zuivere Koffie is het eerste koffiemerk ter wereld waarbij koffie in de gevangenis gebrand wordt en (ex-) gedetineerden een kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Om dit te vieren, bereiden chef Syl en Sepp een uniek drie gangen diner met gerechten waarin zij – soms heel subtiel, soms stevig – Zuivere koffie hebben verwerkt. Ben je benieuwd? Of hou je gewoon veel van koffie? Reserveer dan nu je plekje! Kosten voor het drie gangen diner zijn 37,50 (excl. dranken).

1, 2, 3  JUNI 18:30

DE VOORPROEVERS

Onze chef Syl en Sepp maken elke maand een gloedjenieuwe
menukaart, vaak met bijzondere ingrediënten uit de streek. DE VOORPROEVERS zijn weer terug! We nodigen je graag uit om als eerste het nieuwe driegangendiner te proeven.

Op de avond zelf laat je je verrassen door de smaken, texturen en verhalen over hoe we tot de nieuwe gerechten gekomen zijn. En wij horen maar al te graag wat je ervan vindt:
zo stellen we samen met onze gasten het nieuwe menu vast. Als je wilt drink je er een mooi arrangement van bijpassende wijnen en bieren bij.

Zin in? De kosten zijn € 32,50 voor drie gangen (excl. dranken). Vooraf kun je natuurlijk aangeven of je vega(n) wilt eten en/of allergiëen hebt.

5 JUNI 13:00

SUNDAY SESSIONS EXTRAVAGNZA @ DE WATERRAAF

Oh nee… Hier waren we dus al bang voor. Na vier über relaxte Sunday
Sessions met fijne singer-songwriters en bandjes, onze gasten heerlijk
achterover loungend op hun stoeltjes, hapjes en drankjes erbij, is het
hek nu van de dam. Tja. Dat was het risico van Chris van Westrop – aka
de frontman van General Redbeard – vragen om onze vaste Sunday Session
host te zijn. Dan weet je: op een dag is hij niet meer te houden. En die
dag is zondag 5 juni 2022.

Chris brult die zondag met zijn General Redbeard smaakvolle golven van Hard Rock door Jachthaven Nauerna. Hij trekt de steiger – en alles er op en er aan – mee op avontuur: we dansen, proosten, vieren, vlammen. En alsof dat nog niet genoeg is, neemt hij ook zijn muzikale vrienden mee, zodat we de hele middag van 13:00-17:00 bol staan van de deinende dingen. Iedereen die na twee kakelgekke jaren het leven dubbeldik wil vieren met de voetjes van de vloer is welkom. U bent gewaarschuwd.

8 JUNI 18:30

SAENFEST: DE WATERRAAF x ZAANSE SAMBAL

Een drie-gangen-ode aan (Zaanse) sambal!

’t Was een paar jaar terug direct liefde op het eerste gezicht tussen De Waterraaf en Stef en Fons van Ministery of Spicy Business. Een gedeelde nieuwsgierigheid voor te gekke smaken, een passie voor het culinaire ambacht en de zin in vriendschap. Sindsdien komen we elkaar zo vaak mogelijk tegen en hebben chef Syl en Sepp de (Zaanse) sambal van Stef en Fons al talloze keren verwerkt in hun creaties.

Nu is het tijd voor de volgende stap! Op 8 juni duiken we met z’n allen de keuken in voor een culinaire jam. Er zijn geen regels, behalve dat we elke gang in elk geval één van de smaakmakende samballen van Ministery of Spicy Business gebruiken. Dat hoeft niet altijd pittig te zijn hoor: Stef en Fons streven met hun sambal naar volle, rijke smaakmakers, niet naar heetmakers.

Proef je met ons mee? Het wordt een heerlijke avond! De kosten voor het drie-gangen-diner zijn 37,50 per persoon (excl. drankjes).