Bimedical

Events

14, 15, 21, 22, 23, 28 en 29 JANUARI

BOOTJESDINERS-MET-OVERNACHTING

Soms is de oplossing voor iets ingewikkelds eigenlijk heel eenvoudig. Zoals nu. Buiten de deur eten kan niet? Think again. Zo werkt het: je huurt een knus bootje in de prachtige Jachthaven Nauerna. Eenmaal daar aangekomen, gaan de chefs van De Waterraaf aan de slag om een geweldig diner voor je te bereiden. En de andere Waterraven bezorgen die vervolgens bij je. Bij je eigen bootje. Waar je ook nog kunt blijven slapen. En als je wakker wordt, bezorgt banketbakker Bas een knapperig vers croissantje bij je boot. Volledig binnen de regels en het grootste risico is dat je je verslaapt.

Soms zijn de simpelste dingen het meest verrukkelijk. De kosten voor het vier-gangendiner inclusief overnachting, excl. dranken, zijn 135 euro per persoon. Desgewenst kun je ervoor kiezen om er voor 15 euro een vers ontbijtje van banketbakker Bas bij te reserveren: noem dat dan gerust bij de opmerkingen in je reservering. Net als je dieetwensen trouwens!

19 NOVEMBER

#DOESWILD | Het Wild Diner

Wij denken: áls je dan vlees eet, laat het dan duurzaam en verrukkelijk vlees zijn. Zo zijn we fan geworden van wild: de smaak van goed bereid vlees van dieren die volop in de natuur leefden. Dat proef je. En we hebben de mazzel dat onze chefkok Syl al jarenlang een echte wild expert is! Wil jij proeven hoe fantastisch wild kan zijn? Kom dan dineren op ons Wild Diner. Dan serveren we minimaal drie bijzondere gangen wildgerechten (37,50 excl. dranken), als je zin hebt met bijpassende wijnen of bieren erbij. Doe’s wild!

21 NOVEMBER

15:00 SUNDAY SESSIONS: DE WATERRAAF x NO STRINGS ATTACHED

Muziek in de haven. Daar hebben we al vanaf het allereerste begin van De Waterraaf zin in. Een beetje in de traditie van New Orleans, waar aan de kust volop relaxte plekken zijn waar je kunt genieten van muziek. En nu is ’t eindelijk zover 🙂 Op 21 november doen we de eerste try-out voor De Waterraaf Sunday Sessions, samen met de Zaanse band No Strings Attached. Ze spelen van Prince tot Pearl Jam en van The Commodores tot John Mayer. Verwacht geen keurig zitplekje en stilte in de zaal: terwijl de band aan het spelen is, kun je gewoon lekker bijpraten met je vrienden en familie, een herfstbockje of wat anders drinken en wat happen. En je hoeft hiervoor niet te reserveren hoor: no strings attached!

25 november

VEGAN BASH: verrassende vegan smaken van het seizoen

Onze maandelijkse VEGAN BASH begint al een beetje een traditie te worden 🙂 Op 25 november vieren we weer een verrukkelijk vegan feestje in de haven, vol vers lekkers uit het seizoen. We mikken op verrassende smaken voor fervente veganisten, maar ook op een fijne intro voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de vegan keuken. Doe je mee? Dan serveren we weer drie verrassende gangen of meer (35 euro p.p. excl. dranken).

28 NOVEMBER

KORMORAN: DE WATERRAAF x OOSTENRIJK

Via wijnimporteur Jan Veldhoen staan we direct in contact met de lekkerste wijnkelders in en om Podersdorf, Oostenrijk. Beroemd daar zijn de ‘kelderweken’, waar het hele dorp en omgeving wijnkelder na wijnkelder afstruint om de mooiste wijnen van het land te proeven, vaak vergezeld van een hapje ‘Gansl’ uit de buurt. Het goede leven. 

Op 28 november komt Jan naar De Waterraaf, om de lekkerste wijnen van de streek te laten proeven. Chef Syl en Sepp maken daar Oostenrijkse lekkernijen bij. Zo brengen we wat van het Oostenrijkse wijnkelderplezier naar hier.

In de middag houden we een Oostenrijkse wijnproeverij met bites en in de avond een Oostenrijks diner.

1, 2, 3 DECEMBER

DE VOORPROEVERS

Zin om je te laten verrassen door nieuwe smaken van het seizoen? Tijdens ‘De Voorproevers’ verrast Chef Syl je met een bijzonder drie gangen diner van onze gloedjenieuwe kaart. Welke bijzondere ingrediënten uit de streek heeft hij dit keer gekozen? Welke smaken komen dit seizoen het best tot hun recht? Vooraf geef je op of je vega(n) of vis/vlees wilt. Op de avond zelf laat je je verrassen door de smaken, texturen en verhalen over wat voor lekkers er nu vers genoten kan worden. Als je wilt drink je er een arrangement van wijnen en (lokale) bieren bij die passen bij de gerechten. En dat voor een best fijn proevig prijsje: 35,00 voor drie gangen, excl. dranken. Hoe vaker je meedoet, hoe meer je de seizoenen in de Zaanstreek voorbij ziet trekken 🙂