Play Video

WAAROM DE WATERRAAF
We wilden een plek maken waar je je vleugels kunt laten wapperen. Je veren te drogen kan leggen. Op de grens tussen land en water. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Ons maakt het niet uit waar je vandaan komt, op wie je valt of hoe dik je portemonnee is. Wij hebben één regel: iedereen is welkom hier.

– Simon, Syl, Sepp en de Waterraven

WERKEN BIJ DE WATERRAAF?

Zin om te werken op één van de mooiste plekken in de Zaanstreek? Stuur dan een mailtje naar info@downsideup.nl. Vergeet niet te vermelden of je je ’t meest thuisvoelt in de keuken, bediening of allebei 🙂

Wat bij De Waterraaf
We starten de dag vaak met vers gebak van topbakker Lex Brakenhoff en knetterlekkere koffie gebrand in de bajes twee km verderop. Lunchen doen we met smeuïge broodjes verse vis, vegan pulled oats, warme beenham en nog veel meer. De lunch loopt rimpelloos over in een namiddag festijn met onze eigen Waterraaf borrelplanken en koele drankjes. ’s Avonds eet je bij ons een uitzonderlijk diner vol ‘volijke smaakbotsinkjes’ (zie hier de kaart) van chef Sepp met bijpassende wijnen en (lokale) bieren. Maar een eenvoudige, smakelijke Ravenburger komen eten mag ook hoor! Bij goed weer eindig je de avond pootjebadend in de prachtige haven. Bij duister weer warm je je aan onze haard.

Sinds 2021
Jep, De Waterraaf is in 2021 geboren. Een jaar waarin corona en de gevolgen daarvan volop voelbaar waren, overal en bij iedereen. Wij dachten: we hebben een keuze. We trekken ons bang terug in een hoekje, of we kiezen voor vol vertrouwen in de toekomst. Het werd dat laatste.

Wat ons die moed heeft gegeven? Onze familie en vrienden. Dat zij vanaf het allereerste begin achter ons hebben gestaan deed het ‘m. En hoe verder we kwamen, hoe meer mensen zich aansloten. Teamleden, havenmannen, bijzondere makers, vreemde vogels en gelukkig ook: gasten. Heel veel gasten. We zijn raventrots op de groeiende Waterraaf familie. En op dat we gaandeweg zelf een symbool werden voor het vertrouwen waarvoor we kozen.

Play Video